Wtorek – 10 maj

Śniadanie – godz. 8:30

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pasta z wędliny na majonezie, ogórek kiszony, herbata owocowa, papryka do chrupania.

 

II śniadanie – godz. 11:30

Racuszki drożdżowe z jabłkiem, pospane cukrem pudrem, brzoskwinka, herbata z cytrynką, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00

Zupa kalafiorowa z ryżem, zabielana śmietaną 18% /wywar mięsno-jarzynowy, seler/.

Udko pieczone, ziemniaki, sałata zielona na jogurcie naturalnym.

Kompot wiśniowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.