Wtorek – 19 lipiec

Śniadanie – godz. 8:30

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem na majonezie, herbata owocowa, marchewka do chrupania.

II śniadanie – godz. 11:30

Makaron z koktajlem truskawkowym na jogurcie naturalnym, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00

Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną 18% /wywar mięsno-jarzynowy, ogórki kiszone tarte/.
Pieczeń rzymska, ziemniaki, mizeria na jogurcie naturalnym.
Kompot wiśniowy.

Kompot wiśniowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.