Środa – 27 marca

Śniadanie – godz. 8:30

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi + owoce suszone.
Kajzerka z masłem, serek truskawkowy mascarpone, herbata owocowa

 

II śniadanie – godz. 11:30

Chleb wiejski z masłem /gluten/, ser żółty, kabanosy, pomidor, ogórek, herbata miętowa, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00

Zupa kalafiorowa z ziemniakami /wywar wieprzowo-jarzynowy/.
Spaghetti bolońskie, mięsne, posypane serem.
Kompot wiśniowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.

Leave Your Reply