Czwartek – 2 Grudzień

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pasztet drobiowy, pomidor, kawa na mleku, herbata owocowa, papryczka do chrupania.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Racuchy drożdżowe z jabłuszkiem, posypane delikatnie cukrem pudrem, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Krem z soczewicy z kluseczkami / wywar mięsno-jarzynowy/.
Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym, ziemniaka duszona marchewka z groszkiem zielonym.
Kompot wieloskładnikowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.