Wtorek – 28 marzec

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pasta serowo-rybna z tuńczyka z ogórkiem, kawa na mleku, herbata owocowa.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Chałka pszenna z masłem, serek „Bakuś”, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Zupa pomidorowa z ryżem, zielona pietruszka /wywar mięsno-jarzynowy, seler, koncentrat pomidorowy Pudliszki/.
Zrazy wieprzowe w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty.
Kompot wiśniowy.

 

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.