Śniadanie – godz. 8:30
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi + owoce suszone (morela, żurawina, rodzynka), weka pszenna z masłem, serek biały na słodko, herbata owocowa, ½ jabłka
II śniadanie – godz. 11:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka drobiowa na sałacie zielonej, ogórek kiszony, herbata z cytrynką, owoc.
Obiad – godz. 14:00
Zupa ogórkowa z ziemniakami, zabielana śmietaną 18% wywar kostno-jarzynowy, seler/.
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w sosie szpinakowo-śmietanowym.
Kompot wiśniowy.
ALERGENY w żywności pogrubiono.
Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku
Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.