Środa – 27 wrzesień

Śniadanie – godz. 8:30

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi + owoce suszone (morela, żurawina, rodzynka), weka pszenna z masłem, serek biały na słodko, herbata owocowa, ½ jabłka

 

II śniadanie – godz. 11:30

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka drobiowa na sałacie zielonej, ogórek kiszony, herbata z cytrynką, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00

Zupa ogórkowa z ziemniakami, zabielana śmietaną 18% wywar kostno-jarzynowy, seler/.
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w sosie szpinakowo-śmietanowym.
Kompot wiśniowy.

 

 

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.