Wtorek – 22 listopad

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, serek almette, pomidor, kawa na mleku, herbata owocowa, papryczka do chrupania.

II śniadanie – godz. 11:30
Makaron pełnoziarnisty- świderki z serem, polany masełkiem, herbata z cytryną, owoc.

Obiad – godz. 14:00
Zupa pomidorowa z makaronem, zabielana śmietaną 18%, zielona pietruszka /wywar mięsno-jarzynowy, seler, koncentrat pomidorowy Pudliszki/.
Zrazy w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, kukurydzy na oliwie.
Kompot śliwkowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.wi
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.