Wtorek – 19 marzec

Śniadanie – godz. 8:30

Chleb pszenny /gluten/ z masłem, pasta z wędliny, ogórek kiszony, kawa na mleku,  herbata owocowa.

 

II śniadanie – godz. 11:30

Chałka z masłem, serek BIO z granolą, owoc, herbata zielona.

 

Obiad – godz. 14:00

Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną 18% / wywar wieprzowo-jarzynowy, seler, koncentrat z ogórków kiszonych/.
Zrazy w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka Colesław.
Kompot porzeczkowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.wi
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.

 

Leave Your Reply