Czwartek – 16 Wrzesień

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pasztet drobiowy, pomidor, szczypiorek, kawa na mleku, herbata owocowa.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Budyń czekoladowy – wyrób własny, ciastka bezcukrowe, paluszki kukurydziane, precle, herbata owocowa, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Krem
z soczewicy z kluseczkami, zabielany śmietaną 18% / wywar mięsno-jarzynowy/.
Filet drobiowy panierowany, ziemniaki, marchewka z groszkiem gotowana.
Kompot
porzeczkowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.