Śniadanie – godz. 8:30
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi + suszone owoce (morela, rodzynki, żurawina), weka pszenna z masłem, serek almette, pomidor, szczypiorek, herbata owocowa, ½ jabłka.
II śniadanie – godz. 11:30
Chałka pszenna z masłem, serek Danio, herbata z cytryną, owoc.
Obiad – godz. 14:00
Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną 18%, zielona pietruszka/ wywar mięsno-jarzynowy, seler, koncentrat pomidorowy Pudliszki/. Pieczeń z indyka w sosie śmietanowym, ziemniaki, buraczki na ciepło.
Kompot wiśniowy.
ALERGENY w żywności pogrubiono.
Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku
Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.