Wtorek – 17 maja

Śniadanie – godz. 8:30

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, jajko gotowane, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, kawa na mleku, herbata owocowa.

 

II śniadanie – godz. 11:30

Chałka pszenna z masłem, serek „Bakuś”, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00

Krupnik z kaszą i ziemniakami, zielona pietruszka/ wywar mięsno-jarzynowy, seler/.

Kotlet schabowy, ziemniaki, kapusta gotowana.

Kompot porzeczkowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.