Poniedziałek – 9 maj

Śniadanie – godz. 8:30

Pieczywo pszenno żytnie z masłem, pasztet drobiowy pieczony, pomidor, szczypiorek, kawa Inka na mleku, herbata owocowa.

 

II śniadanie – godz. 11:30

Pieczywo pszenno żytnie z masłem, parówki „Berlinki” + keczup, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00

Zupa grysikowa na kurczaku, zielona pietruszka /wywar mięsno-jarzynowy, seler/.

Potrawka z kurczaka w sosie warzywnym, ryż, surówka z marchewki i jabłka na jogurcie naturalnym.

Kompot porzeczkowy.

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.