Piątek – 24 Wrzesień

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno żytnie z masłem, szynka z indyka na liściu sałaty zielonej, ogórek świeży, herbata z cytrynką.

 

II śniadanie – godz. 11:45
Szarlotka  – wypiek własny, kakao na mleku, herbata owocowa, sok 100%, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Zupa
warzywna z ziemniakami, zabielana śmietaną 18%, zielona pietruszka /wywar kostno-jarzynowy, seler/.
Gołąbki w sosie pomidorowym.
Kompot wieloowocowy.

 

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.