Poniedziałek – 21 listopad

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pasztet pieczony drobiowy, pomidor, szczypiorek, kawa na mleku, herbata owocowa.

 

II Śniadanie – godz. 11:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, parówka drobiowa + keczup, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00.
Zupa grysikowa na kurczaku, zielona pietruszka/wywar mięsno-jarzynowy, seler/.
Potrawka z kurczaka w sosie warzywnym, ryż, surówka z marchewki i jabłka na jogurcie naturalnym.
Kompot porzeczkowy.

 

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.