Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, ser żółty, pomidorki koktajlowe, kawa na mleku, herbata owocowa
II Śniadanie – godz. 11:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka na sałacie, ogórek, herbata z cytryną, owoc.
Obiad – godz. 14:00
Żurek śląski z ziemniakami na kiełbasie, zabielana śmietaną 18%, zielona pietruszka /wywar mięsno-jarzynowy, zakwas naturalny/.
Naleśniki z serem i dżemem polane sosem malinowym – wyrób własny.
Kompot owocowy.
ALERGENY w żywności pogrubiono.
Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku
Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.