Poniedziałek – 18 marzec

Śniadanie – godz. 8:30

Chleb pełnoziarnisty z masłem /gluten, nabiał/, ser biały z tuńczykiem, papryka czerwona, kawa Inka na mleku, herbata malinowa

 

II Śniadanie – godz. 11:30

Chleb /gluten/ z masłem, wędlina na sałacie zielonej, ogórek, herbata z sokiem malinowym, owoc

 

Obiad – godz. 14:00

Zupa na rosole z kaszą manną, zielona pietruszka /wywar drobiowo-jarzynowy, seler/.
Potrawka z kurczaka, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka.
Kompot truskawkowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.

Leave Your Reply