Poniedziałek – 25 lipiec

Śniadanie – godz. 8:30

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pasztet drobiowy pieczony, pomidor, szczypiorek, kawa na mleku, herbata owocowa.

 

II Śniadanie – godz. 11:30

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka wieprzowa na sałacie zielonej, ogórek świeży, herbata z cytrynką, owoc.

Obiad – godz. 14:00.

Kapuśniak na kiełbasie z ziemniakami, zielona pietruszka / wywar mięsno-jarzynowy, kiełbasa podwawelska/

Kluseczki leniwe, serowe, posypane delikatnie cukrem, jabłko tarte.

Kompot porzeczkowym.

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.