Piątek – 17 Wrzesień

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, kiełbasa krakowska na liściu sałaty zielonej, ogórek kiszony, herbata z cytrynką.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Ciasto drożdżowe z kruszonką – wypiek własny, kakao na mleku, herbata owocowa, owoc.

 

Podwieczorek – godz. 14:00
Zupa grochowa, przecierana, zielona pietruszka /wywar kostno-jarzynowy/.
Kotleciki rybno-cielęce, ziemniaki, surówka kapusty kiszonej i marchewki na oliwie.
Kompot wiśniowy
.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.