Poniedziałek – 16 maja

Śniadanie – godz. 8:30

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, ser żółty Gouda, pomidor, szczypiorek, kawa na mleku, herbata owocowa.

 

II Śniadanie – godz. 11:30

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka biała na liściu sałaty zielonej, herbata z cytrynką, owoc.

Obiad – godz. 14:00.

Barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakami, zabielany śmietaną 18%/ wywar mięsno-jarzynowy, buraki czerwone tarte/

Kluseczki serowe polane masłem i posypane delikatnie cukrem.

Kompot wiśniowy.

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.