Poniedziałek – 15 kwiecień

Śniadanie – godz. 8:30

Chleb z masłem /gluten, nabiał/, pasztet drobiowy, ogórek kiszony, dżem truskawkowy, kawa na mleku, herbata owocowa.

 

II Śniadanie – godz. 11:30

Chleb wiejski z masłem /gluten, nabiał/, kabanosy, serek topiony w plasterkach, herbata zielona.

 

Obiad – godz. 14:00

Barszcz biały z ziemniakami na kiełbasie /wywar drobiowo jarzynowy/

Naleśniki z serem, polane sosem malinowym, posypane cukrem pudrem.

Kompot wieloowocowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.

Leave Your Reply