Piątek – 10 Grudzień

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, kiełbasa krakowska na liściu sałaty, ogórek kiszony, herbata z cytryną.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Bułeczki drożdżowe nadziewane marmoladą z róży – wypiek własny, kakao na mleku, herbata owocowa.

 

Obiad – godz. 14:00
Zupa
ogórkowa z ziemniakami, zabielana śmietaną 18% /wywar kostno-jarzynowy/.
Gołąbki bez zawijania w sosie pomidorowym.
Kompot wiśniowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.