Śniadanie – godz. 8:30
Chleb pasterski z masłem, wędlina, sałata, ogórek świeży,
kakao na mleku, herbata owocowa.
Obiad – godz. 12:00
Zupa porowa z ryżem /wywar wieprzowo-jarzynowy, seler/
Pulpety rybne w sosie koperkowym, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej z marchewką.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek – godz. 14:20
Bułeczki drożdżowe nadziewane marmoladą z róży,
herbata z cytryną,
owoc.
ALERGENY w żywności pogrubiono.
Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1
Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.