Śniadanie – godz. 8:30
Bułka kajzerka z masłem, serek mascarpone z truskawkami,
kawa na mleku, herbata owocowa.
Obiad – godz. 12:00
Zupa grysikowa na rosole, zielona pietruszka /wywar drobiowo-jarzynowy, seler/.
Potrawka z kurczaka w warzywach gotowanych, ryz paraboliczny, surówka z marchewki na jogurcie naturalnym.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek – godz. 14:20
Chleb pasterski z masłem, szynka na sałacie zielonej,
herbata z cytryną,
owoc.
ALERGENY w żywności pogrubiono.
Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1
Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.