Poniedziałek – 29 lipca

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pasztet drobiowy, pomidorki koktajlowe, szczypiorek, kawa na mleku, herbata owocowa.

 

Obiad – godz. 12:00

Kapuśniak na kiełbasie z ziemniakami /wywar drobiowo-jarzynowy/.

Racuszki drożdżowe z jabłkiem, posypane cukrem pudrem, brzoskwinia.

Kompot wieloowocowy.

 

Podwieczorek – godz. 14:00

Chleb wiejski z masłem, wędlina wieprzowa, ogórek świeży, herbata z cytryną, owoc.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.