Poniedziałek – 20 Wrzesień

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo mieszane z masłem, ser żółty, pomidor, szczypiorek, kawa Inka na mleku, herbata owocowa.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Pieczywo pszenno żytnie z masłem, parówki drobiowe + keczup, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Barszcz biały z ziemniakami na kiełbasie, zabielany śmietaną 18%, zielona pietruszka/ wywar mięsno- jarzynowy/.
Kluseczki serowe posypane delikatnie cukrem, jabłko tarte
.
Kompot
porzeczkowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.