Piątek – 13 Maj

Śniadanie – godz. 8:30

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka drobiowa sałata zielona, herbata owocowa, kawa na mleku .

 

II Śniadanie- godz. 11:30

Szarlotka – wypiek własny, kakao na mleku, herbata owocowa.

 

Obiad- godz. 14:00

Zupa wielowarzywna z ziemniakami, zabielana śmietaną 18% / wywar kostno-jarzynowy/.
Makaron spaghetti z sosem mięsnym, bolońskim, ogórek kiszony.
Kompot owocowy.

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.