Poniedziałek – 22 kwiecień

Śniadanie – godz. 8:30
Chleb pasterski /gluten/ z masłem, ser żółty, pomidorki koktajlowe, herbata owocowa, kawa na mleku /nabiał/.

 

II śniadanie – godz. 11:30

Chleb wiejski /gluten/ z masłem, parówki z szynki + keczup, herbata z sokiem malinowym, owoc, soczek marchewkowy.

 

Obiad – godz. 14:00

Zupa porowa z ziemniakami i jajkiem /wywar drobiowo-jarzynowy/

Kurczak w sosie słodko kwaśnym z ryżem.

Kompot wiśniowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.

Leave Your Reply