Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka wieprzowa na liściu sałaty, ogórek kiszony, herbata z cytryną.
II Śniadanie- godz. 11:30
Pankejki z bitą śmietaną i borówką amerykańską, polane sosem malinowym – wyrób własny, kakao na mleku, herbata owocowa, owoc.
Obiad- godz. 14:00
Zupa porowa z ziemniakami, zabielana śmietaną 18% /wywar kostno-jarzynowy/.
Łazanki z mięsem i kapustą.
Kompot truskawkowy.
ALERGENY w żywności pogrubiono.
Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku
Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.