Poniedziałek – 25 wrzesień

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, serek topiony, pomidorki koktajlowe, kawa na mleku, herbata owocowa.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka drobiowa na sałacie zielonej, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00

Kapuśniak na kiełbasie z ziemniakami , zielona pietruszka /wywar mięsno-jarzynowy, seler/
Kluseczki serowe, polane masełkiem, jabłuszko tarte.
Kompot wieloowocowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.