Poniedziałek – 29 Listopad

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, serek almette ziołowy, pomidor, szczypiorek, kawa na mleku, herbata owocowa.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Kanapka z masłem, wędlina wieprzowa na liściu sałaty zielonej, ogórek świeży, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Zupa
grysikowa na kurczaku, zielona pietruszka /wywar mięsno jarzynowy/.
Potrawka z kurczaka, ryż, surówka z marchewki na jogurcie naturalnym.

Kompot wieloowocowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.