Śniadanie – godz. 8:30
Chleb z masłem /gluten, nabiał/, ser żółty w plastrach pomidor ceb ziel,
kawa na mleku, herbata owocowa.
Obiad – godz. 12:00
Żurek śląski z jajkiem ziemniakami i kiełbasą ziel. pietr.
Kluseczki serowe polane masłem posypane delikatnie cukrem. Jabłuszko tarte.
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek – godz. 14:20
Chleb wilanowski z masłem szynka wieprzowa na sałacie ogórek świeży.
Herbata z cytryną.
Owoc.
ALERGENY w żywności pogrubiono.
Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1
Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.