Poniedziałek – 2 czerwca

Śniadanie – godz. 8:30
Chleb pasterski z masłem, ser żółty, pomidor,
kawa na mleku, herbata owocowa.

 

Obiad – godz. 12:00
Barszcz czerwony z ziemniakami i jajkiem, zabielany śmietaną 18%/wywar drobiowo-jarzynowy, seler/
Bułki drożdżowe gotowane na parze, nadziewane marmoladą z róży, polane koktajlem ze świeżych truskawek.

 

Podwieczorek – godz. 14:20
Chleb wiejski z masłem, szynka wieprzowa, sałata zielona, ogórek świeży,
herbata z cytryną,
owoc.

 

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1

 

Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.