Śniadanie – godz. 8:30
Zupa mleczna z płatkami owsianymi + owoce suszone (rodzynka, morela, żurawina),
bułka kajzerka z masłem, serek topiony śmietankowy, powidło,
herbata owocowa,
jabłko.
Obiad – godz. 12:00
Zupa pomidorowa z ryżem, zielona pietruszka (wywar drobiowo-jarzynowy, seler).
Zapiekanka z jajkiem i kiełbasą.
Kompot wieloowocowy
Podwieczorek – godz. 14:20
Chleb pasterski z masłem, szynka drobiowo,
herbata z cytryną,
owoc.
ALERGENY w żywności pogrubiono.
Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1
Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.