Środa – 25 czerwca

Śniadanie – godz. 8:30
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi + suszone owoce (żurawina, rodzynka, morela).
Bułka grahamka z masłem, miód i dżem truskawkowy,
herbata owocowa.

 

Obiad – godz. 12:00
Rosół z makaronem, zielona  pietruszka /wywar drobiowo- jarzynowy, seler/.
Mięso mielone z marchewką, ziemniaczki młode, buraczki.
Kompot owocowy.

 

Podwieczorek – godz. 14:20
Chleb wilanowski z masłem, wędlina, sałata zielona,  ogórek,
herbata z cytrynką,
owoc.

 

 

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1

 

Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.