Śniadanie – godz. 8:30
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi + owoce suszone (żurawina, morela, rodzynki).
Weka pszenna z masłem, twarożek z brzoskwinią,
herbata owocowa
Obiad – godz. 12:00
Zupa kalafiorowa z ziemniakami /wywar drobiowo-jarzynowy, seler/
Kluseczki serowe, polane masłem, jabłko tarte.
Kompot owocowy.
Podwieczorek – godz. 14:20
Chleb pasterski z masłem, wędlina, sałata zielona, ogórek,
owoc,
herbata z cytryną.
ALERGENY w żywności pogrubiono.
Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1
Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.