Czwartek – 19 maja

Śniadanie – godz. 8:30

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, serek topiony, pomidor, szczypiorek, kawa na mleku, herbata owocowa, marchewka do chrupania.

 

II śniadanie – godz. 11:30

Kisiel owocowy – wyrób własny, ciastko bezcukrowe Sante, precle, biszkopty, soczek owocowy 100%, owoc.

Obiad – godz. 14:00

Zupa pomidorowa z ryżem, zabielana śmietaną 18% / wywar mięsno-jarzynowy, seler, koncentrat pomidorowy „Pudliszki”/.

Pieczeń z indyka w sosie śmietanowym, ziemniaki, surówka z kapusty pekińskiej i warzyw.

Kompot wieloowocowy.

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1