Czwartek / 26 września /
Nazwa posiłku | Opis |
Śniadanie – godz. 8:30 | Chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem. Kawa na mleku i herbata owocowa. |
Obiad – godz. 12:00 | Zupa pieczarkowa z makaronem, zielona pietruszka /wywar drobiowo-jarzynowy/. Sznycelek, ziemniaki, mizeria na jogurcie naturalnym. Kompot wieloowocowy. |
Podwieczorek – godz. 14:20 | Pieczywo mieszane z masłem, ryba makrela w pomidorach, owoc. Herbata z cytryną. |
ALERGENY w żywności pogrubiono.
Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku
Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1