Czwartek – 26 września

Czwartek / 26 września /

Nazwa posiłkuOpis
Śniadanie – godz. 8:30Chleb wieloziarnisty z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem.

Kawa na mleku i herbata owocowa.

Obiad – godz. 12:00Zupa pieczarkowa z makaronem, zielona pietruszka /wywar drobiowo-jarzynowy/.

Sznycelek, ziemniaki, mizeria na jogurcie naturalnym.

Kompot wieloowocowy.

Podwieczorek – godz. 14:20Pieczywo mieszane z masłem, ryba makrela w pomidorach, owoc.

Herbata z cytryną.

 

 

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1