Czwartek – 30 listopad

Śniadanie – godz. 8:30

Pieczywo pszenno-żytnie /gluten/ z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem /nabiał/, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, kawa na mleku, herbata owocowa.

 

II śniadanie – godz. 11:30

Budyń czekoladowy /nabiał/, biszkopty, precle /gluten/ herbata z cytryną.

 

Obiad – 14:00

Zupa ogórkowa z ryżem /wywar wieprzowo-jarzynowy, ogórki kiszone tarte/.

Pieczeń rzymska ziemniaki, buraczki zasmażane podane na ciepło /mąka/.

Kompot wieloowocowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1

Leave Your Reply