Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie /gluten/ z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem /nabiał/, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, kawa na mleku, herbata owocowa.
II śniadanie – godz. 11:30
Budyń czekoladowy /nabiał/, biszkopty, precle /gluten/ herbata z cytryną.
Obiad – 14:00
Zupa ogórkowa z ryżem /wywar wieprzowo-jarzynowy, ogórki kiszone tarte/.
Pieczeń rzymska ziemniaki, buraczki zasmażane podane na ciepło /mąka/.
Kompot wieloowocowy.
ALERGENY w żywności pogrubiono.
Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku
Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1