Wtorek – 25 marzec

Śniadanie – godz. 8:30
Chleb sielankowy z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem,
kawa na mleku, herbata owocowa.

 

Obiad – godz. 12:00
Zupa pieczarkowa z kaszą, zielona pietruszka /wywar wieprzowo-jarzynowy, seler/.
Kotlet mielony wieprzowy, ziemniaki, mizeria na jogurcie naturalnym.
Kompot owocowy.

 

Podwieczorek – godz. 14:20
Chałka drożdżowa z rodzynkami i z masłem, jogurt pitny,
owoc,
herbata z cytrynką.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1

 

Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.