Śniadanie – godz. 8:30
Chleb sielankowy z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem,
herbata owocowa, kawa na mleku.
Obiad – godz. 12:00
Zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną ziel pietr.
Ziemniaki pieczeń z fileta z indyka w sosie śmietanowym surówka kapusty pekińskiej z papryką i kukurydzą.
Kompot wieloowocowy.
Podwieczorek – godz. 14:20
Wafle ryżowe, serek Danio waniliowy.
Herbata z cytryną.
Mandarynka.
ALERGENY w żywności pogrubiono.
Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1
Intendent zastrzega sobie prawo do niewielkich modyfikacji w jadłospisie.