Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie /gluten/ z masłem, szynka wieprzowa na liściu sałaty zielonej, ogórek, kakao na mleku.
II śniadanie – godz. 11:30
Bułki drożdżowe nadziewane marmoladą z róży /gluten, nabiał/, herbata z cytryną, owoc.
Obiad – 14:00
Zupa porowa z ziemniakami, zabielana śmietaną 18% /wywar drobiowo-jarzynowy, seler/
Łazanki z kapustą i pieczarkami.
Kompot wieloowocowy.
ALERGENY w żywności pogrubiono.
Dz. U.6r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku
Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.