Piątek – 24 listopad

Śniadanie – godz. 8:30

Pieczywo pszenno-żytnie /gluten/ z masłem, szynka wieprzowa na liściu sałaty zielonej, ogórek, kakao na mleku.

 

II śniadanie – godz. 11:30

Bułki drożdżowe nadziewane marmoladą z róży /gluten, nabiał/, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – 14:00

Zupa porowa z ziemniakami, zabielana śmietaną 18% /wywar drobiowo-jarzynowy, seler/
Łazanki z kapustą i pieczarkami.
Kompot wieloowocowy.

 

 ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U.6r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.

Leave Your Reply