Czwartek – 1 grudzień

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, jajko gotowane, pomidor, rzodkiewka, szczypiorek, herbata owocowa.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Kisiel owocowy + serek biały na słodko – wyrób własny, ciastko bezcukrowe Sante, biszkopty, sok naturalny 100%, owoc.

 

Obiad – 14:00
Zupa pomidorowa z makaronem, zabielana śmietaną 18% /wywar kostno-jarzynowy, koncentrat pomidorowy „Pudliszki”/.
Pieczeń z indyka w sosie śmietanowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty typu Colesław.
Kompot porzeczkowy.

 

 

 ALERGENY w żywności pogrubiono.
Kompot wieloowocowy.

Dz. U.6r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.