Wtorek – 21 Wrzesień

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pasta z wędliny na majonezie, kawa na mleku,  herbata owocowa, papryka do chrupania.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Makaron z koktajlem truskawkowym na jogurcie naturalnym, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną 18%, zielona pietruszka / wywar kostno-jarzynowy, seler/.
Pieczeń z indyka w sosie własnym, ziemniaczki, buraczki na ciepło.
Kompot śliwkowo-truskawkowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.