Wtorek – 30 Listopad

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pasta jajeczna ze szczypiorkiem na majonezie, kawa na mleku, herbata owocowa.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Makaron z serem białym, polany masłem i posypany cukrem, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Zupa ogórkowa z ryżem, zabielana śmietaną 18% /wywar kostno-jarzynowy, seler/.
Pieczeń rzymska, ziemniaczki, buraczki zasmażane podane na ciepło.
Kompot wieloskładnikowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.