Czwartek – 21 lipiec

Śniadanie – godz. 8:30

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, serek topiony, pomidor, szczypiorek, herbata owocowa, kawa na mleku .

 

II śniadanie – godz. 11:30

Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, ryba makrela w pomidorach, herbata z cytryną, owoc

 

Obiad – godz. 14:00

Zupa kalafiorowa z makaronem, zabielana śmietaną 18% / wywar kostno-jarzynowy, seler/
Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym, ziemniaki, surówka z białej kapusty typu Colesław.
Kompot wieloowocowy.

 ALERGENY w żywności pogrubiono.
Kompot wieloowocowy.

Dz. U.6r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.