Piątek – 25 listopad

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka z indyka na liściu sałaty, ogórek kiszony, herbata z cytryną.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Ciasto marchewkowe – wypiek własny, kakao na mleku, herbata owocowa, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Zupa grochowa przecierana z makaronem, zielona pietruszka /wywar kostno-jarzynowy/.
Ryba Miruna panierowana, ziemniaki, surówka włoska z kapusty kiszonej i ogórka kiszonego.
Kompot wieloowocowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1