Poniedziałek – 13 Wrzesień

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo mieszane z masłem, serek topiony, pomidor, szczypiorek, kawa na mleku, herbata owocowa.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka wieprzowa na sałacie zielonej, ogórek świeży, herbata z cytrynką, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Zupa grysikowa na kurczaku, zielona pietruszka/ wywar mięsno- jarzynowy/.
Potrawka z kurczaka w warzywach, ryż, surówka z marchewki i jabłka.
Kompot truskawkowy.
 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1