Piątek – 29 lipiec

Śniadanie – godz. 8:30

Chleb pszenno-żytni z masłem, kiełbasa sucha, liść sałaty zielonej, ogórek kiszony, herbata z cytrynką.

 

II śniadanie – godz. 11:30

Babka kakaowa – wypiek własny, kakao na mleku, jogurt pitny Twist, soczek naturalny 100%, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00

Zupa jarzynowa z ziemniakami, zabielana śmietaną 18%, zielona pietruszka/ wywar kostno-jarzynowy, seler/.

Kotleciki rybne, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchewki na oliwie.

Kompot wiśniowy.

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1