Piątek – 20 maja

Śniadanie – godz. 8:30

Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka wieprzowa, liść sałaty zielonej, ogórek kiszony, herbata z cytrynką.

 

II śniadanie – godz. 11:30

Babka marchewkowa, kakao na mleku, herbata owocowa, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00

Zupa z przecieranego groszku zielona pietruszka/ wywar kostno-jarzynowy/.

Ryba panierowana Miruna, ziemniaki, surówka z kiszonej kapusty, marchewki na oliwie.

Kompot wiśniowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1