Poniedziałek – 6 Grudzień

Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, ser żółty Gouda, pomidor, szczypiorek, kawa na mleku, herbata owocowa.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, parówki z szynki 100%, herbata z cytrynką, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Barszcz biały z ziemniakami i kiełbasą, zabielany śmietaną 18% /wywar mięsno-jarzynowy/.
Naleśniki z serem lub dżemem, polane sosem malinowym.
Kompot porzeczkowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,1