Środa – 29 marzec

Śniadanie – godz. 8:30
Zupa
mleczna z płatkami owsianymi + owoce suszone (morela, żurawina, rodzynka), bułka z pełnego ziarna z masłem, miód i dżem, herbata owocowa, ½ jabłka

 

II śniadanie – godz. 11:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka biała, ogórek kiszony, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Krem z brokuł z kluseczkami, zabielany śmietaną 18% /wywar kostno-jarzynowy/.
Pierogi ruskie polane duszoną cebulką – wyrób własny.
Kompot truskawkowy.

 

.ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.