Środa – 11 maj

Śniadanie – godz. 8:30

Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi + suszone owoce ( morela, żurawina, rodzynka), weka pszenna z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata owocowa, ½ jabłka.

 

II śniadanie – godz. 11:30

Pieczywo pszenno żytnie z masłem, szynka wieprzowa na sałacie zielonej, ogórek świeży, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00

Krem z soczewicy z kluseczkami, zabielana śmietaną 18% /wywar kostno- jarzynowy, soczewica/.

Pierogi ruskie, polane duszoną cebulką na maślewyrób własny.

Kompot wieloskładnikowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.