Środa – 1 Grudzień

Śniadanie – godz. 8:30
Zupa mleczna z płatkami owsianymi + suszone owoce (morele, rodzynki, żurawina), weka pszenna z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata owocowa, ½ jabłka.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, polędwica drobiowa, sałata zielona, ogórek kiszony, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Barszcz czerwony z jajkiem i ziemniakami, zabielany śmietaną 18% /wywar mięsno jarzynowy, buraki tarte/.
Krokiety z mięsem i kapustą w sosie pieczarkowym.
Kompot wiśniowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.