Śniadanie – godz. 8:30
Zupa mleczna z płatkami owsianymi + owoce suszone (morela, żurawina, rodzynka), bułka z pełnego ziarna z masłem, miód i dżem, herbata owocowa, ½ jabłka
II śniadanie – godz. 11:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka biała, ogórek kiszony, herbata z cytryną, owoc.
Obiad – godz. 14:00
Krem z brokuł z kluseczkami, zabielany śmietaną 18% /wywar kostno-jarzynowy/.
Pierogi ruskie polane duszoną cebulką – wyrób własny.
Kompot truskawkowy.
.ALERGENY w żywności pogrubiono.
Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku
Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.