Środa – 30 listopad

Śniadanie – godz. 8:30
Zupa
mleczna z płatkami kukurydzianymi + owoce suszone (morela, żurawina, rodzynka), weka pszenna z masłem, twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem, herbata owocowa, ½ jabłka.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka drobiowa na liściu sałaty zielonej, ogórek świeży, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Krem z pieczarek z kluseczkami, zabielany śmietaną 18% / wywar kostno-jarzynowy/.
Pierogi ruskie z serem i ziemniakami, polane duszoną cebulką na maśle – wyrób własny.
Kompot wieloskładnikowy.

 

.ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.