Środa – 22 Wrzesień

Śniadanie – godz. 8:30
Zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi + suszone owoce (żurawina, morela, rodzynki), bułka z pełnego ziarna z masłem, miód i dżem, ½  jabłka, herbata owocowa.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Pieczywo pszenno żytnie z masłem, kiełbasa krakowska na liściu sałaty zielonej, ogórek świeży, herbata z cytrynką, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Zupa krem z dyni z kluseczkami, zabielana śmietaną 18%/ wywar kostno-jarzynowy/.
Kluski śląskie, cielęcina w sosie warzywnym, fasolka szparagowa zielona, posypana bułka tarta na masełku.
Kompot wieloowocowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.