Środa – 18 maja

Śniadanie – godz. 8:30

Zupa mleczna z płatkami owsianymi + suszone owoce (morela, rodzynki, żurawina), bułka z pełnego ziarna z masłem, miód naturalny i dżem truskawkowy, herbata owocowa, ½ jabłka.

II śniadanie – godz. 11:30

Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka wieprzowa na liściu sałaty zielonej, ogórek świeży herbata z cytryną, owoc.

Obiad – godz. 14:00

Zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną 18% /wywar kostno-jarzynowy, seler/.

Kotleciki z ziemniaków i jajka, pietruszka, surówka z marchwi i jabłka.

Kompot wieloowocowy.

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.