Środa – 15 Wrzesień

Śniadanie – godz. 8:30
Zupa mleczna z płatkami owsianymi + owoce suszone /żurawina, rodzynki, morele/.
Weka pszenna z masłem, twarożek ze szczypiorkiem i rzodkiewką, herbata owocowa, ½ jabłka.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Kanapka z masłem, szynka drobiowa na liściu sałaty zielonej, ogórek świeży, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Krem z brokuł z groszkiem ptysiowym, zabielany śmietaną 18% /wywar mięsno jarzynowy/.
Pierogi ruskie polane cebulka na maśle wyrób własny.

Kompot wieloowocowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.