Środa – 17 kwiecień

Śniadanie – godz. 8:30

Zupa mleczna z płatkami owsianymi + owoce suszone ( rodzynka, morela, żurawina), weka z masłem, serek mascarpone z malinami, herbata owocowa.

 

II śniadanie – godz. 11:30

Chleb pasterski z masłem, sałata zielona, wędlina, ogórek, pomidorki koktajlowe, herbata z sokiem malinowym, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00

Zupa jarzynowa z ziemniakami / wywar drobiowo-jarzynowy/

Kasza jęczmienna , gulasz cielęcy, surówka z białej kapusty typu Colesław.

Kompot wiśniowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.

Leave Your Reply