Środa – 22 marzec

Śniadanie – godz. 8:30
Zupa 
mleczna z płatkami kukurydzianymi + owoce suszone (morela, żurawina, rodzynka), bułka razowa z masłem, dżem truskawkowy, miód naturalny, herbata owocowa, ½ jabłka.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka drobiowa na liściu sałaty zielonej, ogórek świeży, herbata z cytryną, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Zupa wielowarzywna z ziemniakami, zabielana śmietaną 18% / wywar kostno-jarzynowy/.
Gulasz wołowy z kaszą, ogórek kiszony.
Kompot wiśniowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.