Śniadanie – godz. 8:30
Zupa mleczna z płatkami kukurydziane + owoce suszone (morela, żurawina, rodzynka), bułka grahamka z masłem, miód pszczeli, herbata owocowa, ½ jabłka
II śniadanie – godz. 11:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka wieprzowa, sałata zielona, ogórek świeży, herbata z cytryną, owoc.
Obiad – godz. 14:00
Zupa koperkowa z ryżem, zabielana śmietaną 18% /wywar kostno-jarzynowy, seler /.
Kluski śląskie, cielęcina w warzywach, fasolka szparagowa zielona z bułką tartą duszoną na maśle.
Kompot truskawkowy.
ALERGENY w żywności pogrubiono.
Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku
Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.