Środa – 8 Grudzień

Śniadanie – godz. 8:30
Zupa mleczna z płatkami owsianymi – owoce suszone/ żurawina, morela, rodzynki/, weka z masłem, twarożek z rzodkiewką
i szczypiorkiem, ½ jabłka herbata owocowa.

 

II śniadanie – godz. 11:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, szynka drobiowa na sałacie zielonej, ogórek świeży, herbata z cytrynką, owoc.

 

Obiad – godz. 14:00
Zupa kalafiorowa z ziemniakami, zabielana śmietaną 18% / wywar mięsno-jarzynowy, seler/.
Kopytka z gulaszem wołowym, ogórek kiszony.
Kompot truskawkowy.

 

ALERGENY w żywności pogrubiono.

Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku

Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.