Śniadanie – godz. 8:30
Pieczywo pszenno-żytnie z masłem, pasta serowo-rybna, kawa z mlekiem, herbata owocowa.
II śniadanie – godz. 11:30
Chleb pszenno-żytni z masłem, szynka drobiowa na liściu sałaty zielonej, ogórek świeży herbata z cytryną, owoc.
Obiad – godz. 14:00
Krem z brokułów z kluseczkami, zabielany śmietaną 18% /wywar kostno-jarzynowy/.
Pierogi z mięsem i kapustą polane duszona cebulką – wyrób własny.
Kompot wieloowocowy.
ALERGENY w żywności pogrubiono.
Dz. U. z 2016r. poz.1154
Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 roku
Według oświadczenia producenta:
– wędliny mogą zawierać śladowe ilości 1,3,6,7,9,10.
– pieczywo może zawierać śladowe ilości 3,6,11,13.